lørdag 2. oktober 2010

Kultivering!!!!

I dag skrive me 1 oktober 2010.

Fin Ørret på 400gr


Kjeks, Toffa, og Ørjan har en årlig tradisjon, når 1 oktober dukker opp kommer vi oss ut med lykt å håv og går i bekken for å se hvordan det står til me fiske bestanden i vannene rundt forbi i området!!

Denne gangen gikk turen til en elv øverst i Sviland/Seldal, til en fin,relativt stor bekk. Normalt sett er 1 oktober noe tidlig, men vi tar alltid noe fisk. Dagen i dag skulle vise seg å begynne dårlig, gikk en stund før vi i det hele tatt så noe fisk, så vi gikk nedover elven å fant noen fine kulper. Vi hadde en stor håv me små masker slik at vi ikke skader fisken, hadde også me oss en liten håv denne også me små masker.Etter å ha gått et stykke kom vi til en fin kulp, å endelig så vi fisk, så vi satte håven ned å jaget i bekken, å da i hevet håvet var det en liten fisk i den. slik fortsatte det hele kvelden egentli, fikk noen fisker i ny å ne. Vi så noen skikkelig store fisker også som estimeres opp mot kiloet, noe som er kjekt å se, som også er et sjelden syn her i distriktet. Men disse klarte vi desverre ikkje å fange, hadde en av dem i håven, men før Ørjan klarte å reagere var fisken utav håven igjen!
RAR FANSGTMETODE: denne rare fangst metoden fant sted nedi en kulp som var veldig liten, men det som skjer er at Ørjan går uti elven for å plassere den store håven, men Kjeks  å Toffa jager lenger oppe, i det Ørjan setter foten ned så kjenner han at noe spreller under foten hans, ÅJA det var en fisk som rett å slett havnet under foten til Ørjan, så han tar hendene ned under foten å henter opp en fisk på rundt 250gr.
Fiskene som vi plukket denne dagen lå på den størrelsen, men fikk noen litt større, og den største var 400 på vekta. Så totalen denne "åpningsdagen" ble ca 15-20 fisk, største fisken på 400, (kanskje 450 på skrøydevekta) mens vi så noen store fine fisker på rundt kiloet. Vi var veldig positivt overasket over denne starten og gleder oss til neste gang som  kanskje blir i en ny elv, der vi kan drive litt kultivering.




 Dobbel fangst, 2 stk i håven samtidig!!








Fisk som slippes igjen, svømmer fint avgårde!

To småørreten, men kan bli store de en gang !
Mvh Ørjan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar